18. október 2024
Facebook
utorok, 28 august 2018 19:00

Štát vyčlení na rekonštrukciu bratislavskej hlavnej stanice takmer tri milióny eur

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 28. augusta (WebNoviny.sk) - Vláda vyčlení 2,8 milióna eur na prvú etapu rekonštrukcie Hlavnej stanice - Bratislava. Novinárov dnes o tom na tlačovej konferencii priamo na hlavnej stanici informoval predseda vlády Peter Pellegrini s tým, že rekonštrukciu by chceli dokončiť pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré budú v máji 2019. Ako ďalej dodal, s prácami by sa malo začať hneď po tom, ako Železnice Slovenskej republiky ukončia verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Odporúčame:
Foto: Na Trnavskom mýte otvorili zrekonštruovaný podchod, pribudli obchody aj bezpečnostné kamery Podľa generálneho riaditeľa Železníc Slovenskej republiky Martina Erdössyho bude táto etapa rekonštrukcie zahŕňať nové opláštenie budovy, fasády, osvetlenie a vnútorný priestor bude mať nový dizajn. “Nová čakáreň, ktorú prerobili z bývalej reštaurácie, bude odovzdaná do užívania v najbližšej dobe, podchody s výťahmi najneskôr do konca roka,“ uviedol ďalej generálny riaditeľ ŽSR. Dodal, že tieto opravy stáli 2,3 milióna eur. Odporúčame:
Mesto Trnava investuje skoro sedemsto tisíc eur do výstavby športového areálu Hlavné mesto SR Bratislava ešte v roku 2015 zrevitalizovalo Predstaničné námestie, ktoré patrí do jeho vlastníctva. Za viac ako dva milióny eur vtedy odstránilo stánky, umiestnilo v okolí stanice nové lavičky, odstránilo vonkajšiu reklamu a opravilo zastávky mestskej hromadnej dopravy.

Viac k témam: Hlavná stanica - Bratislava, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, Vláda SR, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk - Štát vyčlení na rekonštrukciu bratislavskej hlavnej stanice takmer tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 167 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner